Kérdése van? Rendelni szeretne? Hívjon minket! +36309366965

Blog

Ha iskolakezdés, akkor jön a betegeskedés?

Selymes-S. Erzsébet
Selymes-S. Erzsébet
2022.09.01 10:00
Ha iskolakezdés, akkor jön a betegeskedés?

Az iskola egy olyan hely, ahol a gyerekek nem csak sokféle tudást sajátítanak el, de sok időt is töltenek, így könnyen összeszedhetnek kórokozókat és betegségeket.

Elengedhetetlen, hogy a gyerekek már korán megtanulják az egészséges szokásokat – például a kézmosást, az elegendő alvást és az egészséges táplálkozást. A szülők feladata megmutatni, hogy a gyerekek hogyan tudják az egészségüket támogatni nem csak a tanévkezdéskor, hanem az egész év során.
.

Megtanítani a helyes kézmosást

Tudom, hogy mostanában sokat hallottunk erről a témáról, de a legalább 20 másodperces szappanos kézmosás az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozzuk a betegségek terjedését az osztályteremben. Amikor a gyerekek érintkezésbe kerülnek a kórokozókkal, könnyen terjeszthetik azokat – különösen, ha megdörzsölik a szemüket vagy megvakarják az orrukat.


Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogyan kell megfelelően kezet mosni – és mikor kell ezt megtenni (orrfújás, mosdóhasználat és evés előtt).

 

Támogassuk az immunrendszer megfelelő működését

Nincs bevált módszer az immunrendszer „erősítésére”, de fontos, hogy a gyerekek testét egészségesen tartsuk, hogy immunrendszerük megfelelően működjön. Az elegendő alvás, az egészséges táplálkozás, a stressz kezelése, a testmozgás és a szabad játékidő segíthet csökkenteni a gyermekek megfázásának, influenzájának és egyéb fertőzéseinek kockázatát.

 

Adjunk a gyerekeknek „agyfeltöltő” reggelit

A reggeli valóban a nap legfontosabb étkezése, ha a diákokról van szó. A fehérjékből és összetett szénhidrátokból álló kiegyensúlyozott reggeli fontos tényező az agyműködésben és az egyenletes energiaszint fenntartásában a nap folyamán.
Egy tanulmány szerint a rendszeresen reggeliző gyerekek nagyobb valószínűséggel táplálkoznak egészségesen, mint azok, akik kihagyják a reggelit.

A reggeli hasznos kiegészítője egy teáskanál Immoon Rocket gyümölcskristály, amely 13 féle szupernövény tápanyagaival tölti fel a gyerekeket egész napra! Fogyasztható egyszerűen és gyorsan közvetlenül az üvegből, de a reggeli granolát vagy zabkását is ízesíthetjük vele.

 

IMMOON ROCKET
13 szuper növényből álló sokrétű gyümölcs- és zöldségkristály (nem csak) a gyerekek szervezetének ellenálló képességéért!

 

 

 

Kínálj egészséges harapnivalót egész nap

A gyerekek gyakran éhesek az iskola után. De nem kell feláldozni a megfelelő táplálkozást a kényelemért. A tápláló iskola utáni snackek ugyanolyan gyorsak, egyszerűek és ízletesek is lehetnek, mint a feldolgozott alapanyagokból készült vacsora.


A rágcsálnivalókra is érdemes odafigyelni, mert – egészséges ételekkel kombinálva – segítenek a gyerekeknek a szükséges tápanyagokhoz jutni.


Az Immoon Rocket gyümölcskristállyal az édesség utáni vágyat is ki lehet elégíteni egészséges formában. Keverhetjük egy adag natúr joghurtba és már készen is van az uzsonna! 

 

A megfelelő alvásrend

 

Annak biztosítása, hogy a gyermekek eleget aludjanak, elengedhetetlen része egészségük megőrzésének. A tanulmányok azt mutatják, hogy az alváshiány számos módon befolyásolhatja a gyerekeket. Az alváshiány gyenge koncentrációhoz, elhízáshoz, depresszióhoz is vezethet.

 

 


Az alvás tehát fontos szerepet játszhat abban, hogy milyen jól teljesítenek az iskolában. A kutatások szerint a gyerekek kevesebbet alszanak, mint évekkel ezelőtt. Egy 20 különböző országból származó, közel 700 000 gyereket érintő vizsgálat kimutatta, hogy a gyerekek alvása körülbelül 1 órával csökkent éjszakánként az elmúlt évszázad során, és a változás mértéke az iskolai napokon volt a legnagyobb.

Még az idősebb gyerekeknek is fontos a meghatározott lefekvési idő!

 

Figyeljük a szorongás és a stressz jeleit

 

Házi feladat, tesztek, társadalmi nyomás – a gyerekek is sok stresszes helyzettel szembesülhetnek nap mint nap. A kutatások azt mutatják, hogy a stressz és a szorongás negatív hatással lehet a gyerekek egészségére, akárcsak a felnőttek egészségére. A szülőknek tudniuk kell, hogyan észleljék a stressz tüneteit, és hogyan kezeljék a gyermekek szorongását.


Ez különösen fontos tanévkezdéskor, amely a megszokottól eltérő helyzetet teremthet, főleg, ha új iskolába is kerül a gyermek!
Foglalkozzunk többet a gyerekekkel ebben az időszakban, hogy azonosíthassuk, mi okoz számukra stresszt vagy szorongást. Ha egy jó napirendet sikerül kialakítani, amelyben a gyermekek igényeit is figyelembe vesszük, az nagymértékű biztonságot jelent a számukra. Ebben része lehet olyan dolgoknak is, hogy mit viseljenek és hogyan töltsék a szabadidejüket.

Gondolkodjunk együtt arról, hogy mi segít nekik levezetni a stresszt. Egyes gyerekek számára ez azt jelenti, hogy naplóba írnak, míg mások szívesen társasjátékoznak vagy sétálnak. Ami működik az egyiknél, az nem biztos, hogy a másiknál is ​​hasznos lesz.

 

Napi testmozgás

 

A rendszeres mozgás alapvető fontosságú az egészséges testi, lelki, szellemi fejlődéshez. Fejleszti a gyerek izomzatát, erősíti növekvő csontozatát, fejleszti a motorikus képességeit, javítja a koordinációját, de még az immunrendszerét is erősítheti.

 

 


Lelki és szellemi előnyei is vannak a mozgásnak: a rendszeresen mozgó gyerek kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, vidámabb inaktív társaihoz képest és könnyebben, jobban tanul, jobb a memóriája. Aki gyerekként napi szinten mozgott, abból jó eséllyel egészséges életmódot folytató felnőtt lesz.


A mozgás nem feltétlenül a sportot jelenti, de valamilyen aktív tevékenységet, amely akár lehet a séta az iskolába is.

 Óvd a gyermeked egészségét természetes gyümölcs- és zöldségkristályokkal, és felejtsd el a betegségeket

 

Immoon Rocket Space Guard Veggie Versum
13 szuper növényből álló sokrétű gyümölcs- és zöldségkristály (nem csak) a gyerekek szervezetének ellenálló képességéért! 7 szuper növényből álló koncentrált gyümölcs- és zöldségkristály keverék! 5 szuper összetevőből álló zöldségkristály (nem csak) azoknak, akik kevés zöldséget fogyasztanak!