Kérdése van? Rendelni szeretne? Hívjon minket! +36309366965

Blog

Megdőlni látszik a francia paradoxon?

Selymes-S. Erzsébet
Selymes-S. Erzsébet
2022.08.04 10:00
Megdőlni látszik a francia paradoxon?

Valóban tévedés lenne a francia paradoxon? Érdemes elolvasni Dr. Michael Greger ezzel kapcsolatos gondolatait. Dr. Michael Greger amerikai orvos, aki jelenleg is háziorvosként praktizál.

A hivatása mellett nem csak egy nonprofit blogot és YouTube csatornát üzemeltet, ahol számos hasznos és bizonyított tényt oszt meg a növényi alapú táplálkozás világából, de három legutóbbi könyve közül mindegyik a New York Times Best Sellers listáján végzett, köztük a 2016-os leghíresebb, How not to die, magyarul Hogy ne halj meg c. műve. Könyvei ma már magyarul is elérhetőek. 

A Resveratrol legjobb forrása

Van valami előnye a resveratrolnak? Ha igen, akkor azt bor, szőlő, földimogyoró vagy táplálék kiegészítők fogyasztásával vigyük be a szervezetünkbe?

 

Az alkohol egy idegméreg, amely agykárosodást okozhat és rákot is, így talán az alkoholfogyasztás nem tekinthető egészséges életmódbeli választásnak, mivel egy függőséget okozó rákkeltő anyag. A rák azonban csak a második számú gyilkos a halált okozó megbetegedések rangsorában. Az első számú gyilkos a szívbetegség. Vajon akkor mi a helyzet a „francia paradoxonnal”? A franciák esetében valóban a rendszeres, de mértékletes borivás miatt alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása?

 

Ahogy korábban kifejtettem, nyilvánvalóan nincs francia paradoxon. Úgy tűnik, az egész csak átverés volt.  Sok kutatás indult el annak bizonyítására, hogy a vörösbor egyik komponense, a rezveratrol okozhatja a francia paradoxont. Még azután is, hogy kiderült, nem létezik francia paradoxon, a kutatás töretlenül folytatódott, és a mai napig több mint 10 000 tudományos publikációban csúcsosodott ki.

 

Kutatási eredmények

 

Mit találtak a kutatók? Több mint 20 év jól finanszírozott kutatás után a rezveratrolnak nincs bizonyított hatása az emberi szervezetre. Ebben a terjedelmes tudományos munkában következetesen felbukkan egy kiemelkedő téma, amely aláhúzza azt a tényt, hogy a resveratrol biológiai hatásaival kapcsolatos humán vizsgálatokból származó adatok teljesen hiányoznak.  Annak ellenére, hogy vény nélkül kapható táplálék-kiegészítőként népszerű, valójában a médiában a rezveratrollal kapcsolatos hírverésről kiderülhet, hogy nem más, mint egy ügyes marketingeszköz, amely nem humán kutatási eredményeken alapul.

 

Egyes tanulmányok állatokon végzett laboratóriumi vizsgálatokon alapulnak, amelyeknél hatalmas dózisokat – több tíz milligramm resveratrol per font (1 font=0.454 kg) használtak.  A különböző „szakértők” állítása szerint a napi 1 grammos adag hatékony az emberek különböző rendellenességeinek kezelésére. Ha ennek fényében számítást végzünk, akkor lássuk, hogy mennyi vörösbort kell meginni, hogy napi egy gramm rezveratrolhoz jussunk? Csupán csak 5 000 pohárral naponta! Nem rajongsz a vörösborért? Ne aggódj! Naponta csak pár ezer liter fehérbort, 2 300 kg almát vagy szőlőt, 22 700 kg földimogyorót, pár ezer kg csokoládét vagy közel egymillió üveg sört is elfogyaszthatsz helyette.

 

 

 

Nem segít a dolgon, hogy a resveratrol jótékony tulajdonságaival foglalkozó vezető kutatót 145 rendbeli kitalációban és adathamisításban találták bűnösnek, ami az egész témában felborzolta a kedélyeket. A bor azoknak jó, akik eladják!

 

Keresd a természetes megoldást

 

A rezveratrol fiaskó nem az egyetlen alkalom, amikor az étrend-kiegészítők nem váltják be ígéretüket. A „figyelemre méltó példák” közé tartoznak a béta-karotin tabletták és a halolaj-kapszulák. Az 1990-es években végzett tanulmányok kimutatták, hogy a béta-karotin tabletta formában történő bevétele valójában növelte a rák kockázatát, és 2013-ban a halolaj-kiegészítőkkel kapcsolatos nézet is a „Nincs bizonyíték a hatékonyságról” a „Bizonyíték van a hatástalanságára” felé fordult. A fő tanulság, amit meg kell tanulnunk, az az, hogy aminek biológiailag van értelme és működik a kémcsövekben és az állatoknál, az nem mindig működik az embereknél.

 

 

A resveratrol az egyike annak a hozzávetőleg 25 000 összetevőnek, amelyet az élelmiszerekből a mai napig azonosítottak. Amikor teljes értékű természetes táplálékokban gondolkodunk, az jobb megközelítés lehet az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. Ahelyett, hogy csak egy hatóanyagot fogyasztanál a szőlőből készült borban, miért nem eszed meg inkább az egész szőlőt? A betegségek megelőzése szempontjából az egész szőlő, mint élelmiszer, tűnik a legjobb forgatókönyvnek.

 

 

IMMOON FUEL
16 remek növényből álló sokrétű gyümölcs- és zöldségkristály (nem csak) a felnőttek szervezetének ellenálló képességéért!

 

 

A myCosmofood termékek a teljes értékű természetes táplálékok közé sorolhatók, mivel természetes formában megőrizzük a benne található zöldségek és gyümölcsök teljes hatóanyag tartalmát. Az Immoon Fuel és Space Guard termékeinkben a vörös szőlő is megtalálható, annak minden pozitív hatásával, összes tápanyagával (nem csak a resveratrollal) és még nagyon finomak is!

 

-----------------
Források:
- Flashback Friday: The Best Source of Resveratrol című videó dr. Greger-től  Keresd a természetes megoldást gyümölcs- és zöldségkristályokkal

 

Immoon Fuel Space Guard Immoon Rocket
16 remek növényből álló sokrétű gyümölcs- és zöldségkristály (nem csak) a felnőttek szervezetének ellenálló képességéért! 7 szuper növényből álló koncentrált gyümölcs- és zöldségkristály keverék! 13 szuper növényből álló gyümölcs- és zöldségkristály!