Kérdése van? Rendelni szeretne? Hívjon minket! +36309366965

Blog

Gyerekek és a táplálkozás: 10 tipp szülőknek

Selymes-S. Erzsébet
Selymes-S. Erzsébet
2022.04.28 10:00
Gyerekek és a táplálkozás: 10 tipp szülőknek

A mai információkkal teli világban nem meglepő, hogy a szülőknek segítségre lehet szükségük ahhoz, hogy megértsék, mit jelent az egészséges táplálkozás. A jó hír az, hogy nem kell táplálkozástudományi végzettség ahhoz, hogy egészséges gyerekeket nevelj.


Néhány alapvető irányelv betartásával ösztönözheted a gyermekeid a helyes táplálkozásra és az egészséges testsúly fenntartására. A szabályok bevezetése átmeneti kényelmetlenséggel, vagy a szülők részéről több erőfeszítéssel járhat, de hidd el, megéri! Hosszútávon alapozhatod meg gyermekeid egészségét!

Íme 10 kulcsfontosságú szabály


1.
A szülők végzik az élelmiszerek beszerzését, vagyis Te döntöd el, hogy milyen ételeket vásárolsz meg, és mikor készíted el őket. Noha a gyerekek sokszor a kevésbé tápláló ételeket kérik a szülőktől, a felnőtteknek kell eldönteni, hogy milyen élelmiszereket vásárolnak. Ha a kedvenc nassolnivaló nem annyira tápláló, akkor is meg lehet venni egyszer-egyszer, hogy ne érezzenek állandó visszautasítást - és ha a hétköznapokon esznek elég gyümölcsöt és zöldséget, akkor a pocijuknak sem lesz akkora baja!
Például az ínycsiklandó Immoon Rocket 13 féle  gyümölcs-és zöldségkristály keveréke, amely természetes formában tartalmazza az összetevők teljes vitamin, ásványi anyag, antioxidáns és enzim tartalmát. Színtiszta élelmiszer, amely egyszerűen beépíthető a napi rutinba.

 

IMMOON ROCKET
13 szuper növényből álló sokrétű gyümölcs- és zöldségkristály (nem csak) a gyerekek szervezetének ellenálló képességéért!

 

 

 

2. Lépj ki az "tiszta tányér klubból". Sok szülő a tiszta tányér hagyományában nőtt fel, de ez a megközelítés nem segíti a gyerekeket abban, hogy hallgassanak saját testükre, amikor jóllakottnak érzik magukat.


3. 
Hagyd, hogy a felkínált választék közül válasszák ki, mit és mennyit egyenek. Ez egy kicsit túl nagy szabadságnak tűnhet, de ha követed az 1. lépést, gyermekeid csak az általad vásárolt és felkínált ételek közül tudnak választani.
.

4. Az ételpreferenciák már az élet korai szakaszában is kialakulnak, ezért kell megismertetni őket változatos ételekkel. A tetszés és a nemtetszés már csecsemőkorban is kialakul. Előfordulhat, hogy egy új ételt több alkalommal kell megpróbálni, mire a gyermek elfogadja azt. Ne kényszerítsd a gyereket az evésre, hanem kínáljuk meg néhány falattal. Nagyobb gyerekeknél már lehet kérni, hogy próbáljanak ki egy falatot.

5. Írd át a gyerekmenüt. Ki mondta, hogy a gyerekek csak virslit, pizzát, hamburgert és tésztát akarnak enni? Ha étteremben esznek, hagyd, hogy gyermekeid új ételeket próbáljanak ki, és meglepődsz majd, hogy mennyi mindent szeretnek!  Kezdheted azzal, hogy kipróbálják, amit magadnak rendeltél, vagy rendelj egy előételt nekik kóstolásra.6.
Alkalmanként az édesség fogyasztása rendben van, de ne a desszert legyen a vacsora elfogyasztásának a fő oka. Amikor a desszert a vacsora „díja”, a gyerekek természetesen nagyobb értéket tulajdonítanak a muffinnak, mint a brokkolinak. Próbálj meg semleges maradni az ételekkel kapcsolatban.

7. Figyelj az italok kalória tartalmára. A szénsavas és más édesített italok extra kalóriákat jelentenek. A víz a legjobb ital a gyerekek számára. A gyümölcslé akkor jó, ha 100%-os, nincs hozzáadott cukor benne, de akkor is csak mértékkel fogyasszák!

8. Az étel nem szeretet, találhatsz jobb módokat arra, hogy kimondd: „Szeretlek”. Amikor ételeket használsz a gyerekek jutalmazására és szereteted kimutatására, akkor elkezdhetik azt a stressz vagy más érzelmek kezelésére használni. Ölelés, dicséret és odafigyelés a jó választás ételcsemegék helyett!

9. A gyerekek téged utánoznak. Legyél példakép, és étkezz egészségesen. Amikor helyes étkezési szokásokat próbálsz tanítani, akkor a lehető legjobb példát kell mutatni. Válassz tápláló falatokat, egyél az asztalnál, és ne hagyd ki az étkezéseket!

10. A TV és a számítógép előtt töltött idő szabályozásával elkerülheted az esztelen nassolást, és ösztönzöd az aktív tevékenységet. Kutatások kimutatták, hogy azok a gyerekek, akik csökkentették a tévénézést, a testzsírszázalékuk is csökkent. Ha a tévézés és a számítógép ideje korlátozott, aktívabb elfoglaltságot tudnak találni. A „képernyőidő” korlátozása pedig azt is jelenti, hogy több minőségi időt lehet együtt eltölteni.

 

Tedd élménnyé a gyümölcs- és zöldségevést a gyermekednek

Immoon Rocket Zero Gravity Veggie Versum
13 szuper növényből álló gyümölcs- és zöldségkristály.

7 intenzív hatású összetevőből álló sokrétű gyümölcs- és zöldségkristály.

5 szuper összetevőből álló zöldségkristály,
akik kevés zöldséget fogyasztanak.